Suikerkoekjes op z'n Vlaams

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gr bloem
  • 1 ei
  • 75 gr suiker
  • 50 gr boter
  • ½ theelepel bakpoeder

Voor het glazuur:

  • 30 gr amandelen gemalen
  • 150 gr poedersuiker
  • geraspte citroenschil
  • enkele druppels likeur naar keuze
  • ¾ dl water

Instructies

  • Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje.
  • Giet het ei hierin en meng het met een gedeelte van de bloem.
  • Voeg nu de boter,de suiker en het bakpoeder toe en kneed tot een vast, gelijkmatig deeg.
  • Laat dit op een koele plaats rusten.
  • Rol het deeg op een ½ cm dikte uit en steek er rondjes uit van ± 5 cm doorsnede.

Om te glazuren:

  • Meng de amandelen, de poedersuiker, de geraspte citroenschil en de likeur goed door elkaar.
  • Voeg het water toe, zet het mengsel op het vuur en laat het even doorkoken. Beboter een bakblik en leg de koekjes hierop.
  • Bestrijk de bovenkant ervan met de glazuur en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst België