Suikerkoekjes op z'n Vlaams
Ingrediënten
- 125 gr bloem
- 1 ei
- 75 gr suiker
- 50 gr boter
- ½ theelepel bakpoeder
Voor het glazuur:
- 30 gr amandelen gemalen
- 150 gr poedersuiker
- geraspte citroenschil
- enkele druppels likeur naar keuze
- ¾ dl water
Instructies
- Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje.
- Giet het ei hierin en meng het met een gedeelte van de bloem.
- Voeg nu de boter,de suiker en het bakpoeder toe en kneed tot een vast, gelijkmatig deeg.
- Laat dit op een koele plaats rusten.
- Rol het deeg op een ½ cm dikte uit en steek er rondjes uit van ± 5 cm doorsnede.
Om te glazuren:
- Meng de amandelen, de poedersuiker, de geraspte citroenschil en de likeur goed door elkaar.
- Voeg het water toe, zet het mengsel op het vuur en laat het even doorkoken. Beboter een bakblik en leg de koekjes hierop.
- Bestrijk de bovenkant ervan met de glazuur en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven.