Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaai op z'n Oost Vlaams
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
beschuiten
▢
1
liter
melk
▢
250
gr
suiker
▢
1
dl
melk
▢
200
gr
peperkoek
▢
25
gr
bloem
▢
1
dl
melk
▢
2
pakjes
vanillesuiker
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
foelie
▢
3
eieren
▢
25
gr
bloem
▢
25
gr
oranjesnippers
▢
25
gr
sukade
▢
50
gr
gekonfijt fruit
▢
1
mespunt
zout
▢
2
eetlepels
stroop
Instructies
Verkruimel de beschuiten.
Breng 1 liter melk met de beschuiten en 250 gr suiker aan de kook.
Maak 1 dl water warm en week de peperkoek hierin.
Plet de peperkoek fijn.
Maak 25 gr bloem met 1 dl melk aan, voeg dit bij de kokende melk en laat doorkoken.
Neem de pan van het vuur, voeg de peperkoek, de kaneel, de foelie en de vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar.
Klop de eieren los.
Voeg ze toe, samen met 25 gr bloem, de oranjesnippers, de sukade, het gekonfijte fruit, het zout en de stroop.
Roer alles goed onder elkaar.
Breng het mengsel over in een vuurvaste kom en laat het 1 uur in een op 175 °C voorverwarmde oven bakken.
Dien de vlaai op in de kom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
België