Vlaai op z'n Oost Vlaams

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 beschuiten
  • 1 liter melk
  • 250 gr suiker
  • 1 dl melk
  • 200 gr peperkoek
  • 25 gr bloem
  • 1 dl melk
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel foelie
  • 3 eieren
  • 25 gr bloem
  • 25 gr oranjesnippers
  • 25 gr sukade
  • 50 gr gekonfijt fruit
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels stroop

Instructies

  • Verkruimel de beschuiten.
  • Breng 1 liter melk met de beschuiten en 250 gr suiker aan de kook.
  • Maak 1 dl water warm en week de peperkoek hierin.
  • Plet de peperkoek fijn.
  • Maak 25 gr bloem met 1 dl melk aan, voeg dit bij de kokende melk en laat doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur, voeg de peperkoek, de kaneel, de foelie en de vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar.
  • Klop de eieren los.
  • Voeg ze toe, samen met 25 gr bloem, de oranjesnippers, de sukade, het gekonfijte fruit, het zout en de stroop.
  • Roer alles goed onder elkaar.
  • Breng het mengsel over in een vuurvaste kom en laat het 1 uur in een op 175 °C voorverwarmde oven bakken.
  • Dien de vlaai op in de kom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst België