Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse wafels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
dl
melk
lauw
▢
30
gr
gist
▢
4
gesplitste
eieren
▢
1
eetlepel
poedersuiker
▢
1
drupje
vanille-extract
▢
1
borrelglaasje
cognac
▢
zout
▢
250
gr
bloem
▢
125
gr
boter
gesmolten
Instructies
Giet de melk in een kom en los de gist erin op.
Voeg de eidooiers, de suiker, de vanille, de cognac en een snufje zout toe en klop alles met een mixer goed door elkaar.
Voeg al kloppend om en om steeds een deel van de bloem en een paar lepels gesmolten boter toe en blijf kloppen tot het beslag glad is.
Klop de eiwitten stijf en spatel het schuim door het beslag.
Laat het beslag - afgedekt met een doek - minstens 1 uur op een warme plek rijzen.
Bak daarna de wafels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
België