Vlaamse wafels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl melk lauw
  • 30 gr gist
  • 4 gesplitste eieren
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 drupje vanille-extract
  • 1 borrelglaasje cognac
  • zout
  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter gesmolten

Instructies

  • Giet de melk in een kom en los de gist erin op.
  • Voeg de eidooiers, de suiker, de vanille, de cognac en een snufje zout toe en klop alles met een mixer goed door elkaar.
  • Voeg al kloppend om en om steeds een deel van de bloem en een paar lepels gesmolten boter toe en blijf kloppen tot het beslag glad is.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel het schuim door het beslag.
  • Laat het beslag - afgedekt met een doek - minstens 1 uur op een warme plek rijzen.
  • Bak daarna de wafels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst België