Go Back
Email Link
Print
Tips / Opmerkingen
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Worteltjesbrood uit Mol
Recept categorie(ën)
Broodjes
,
Groenten
,
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België
Dieët
Vegetarisch
Aantal porties:
4
personen
Van wie is dit recept:
Astrid Veltman
Print dit recept
Ingrediënten:
Voor het gerecht:
▢
1
kg
wortelen
▢
3
eieren
▢
1
brood
▢
100
gr
boter
Voor de béchamelsaus:
▢
80
gr
roux
(2 delen boter, 3 delen bloem)
▢
1
liter
melk
▢
peper
▢
zout
▢
muskaatnoot
▢
¼
liter
room
Bereidingswijze:
Snijd de wortelen in balkjes, ook ze in water en kruid met zout, suiker en een laurierblaadje.
Giet ze na de kooktijd goed af, draai ze door een roerzeef, zet ze terug op het vuur en laat al roerend al het overtollige vocht uitdampen.
Kluts de eieren bij elkaar, voeg ze er al roerend aan toe en meng goed.
Kruid met peper en eventueel zout.
Doe het mengsel in een ingeboterde vorm en zet die in een warmwaterbad in de oven.
Laat het toekomstige worteltjesbrood in ± 30 minuten zachtjes gaar bakken.
Haal het brood uit de vorm,stort het op een schotel en giet er de béchamelsaus over.
Tips
U kunt het worteltjesbrood nog bestrooien met gemalen kaas en onder de grill eventjes laten korsten.
Deel dit recept via E-mail
Deel dit lekkers op Facebook
Print
Heeft u dit recept gemaakt en er een mooie foto van deel hem dan met ons.
[email protected]