Worteltjesbrood uit Mol

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het gerecht:

  • 1 kg wortelen
  • 3 eieren
  • 1 brood
  • 100 gr boter

Voor de béchamelsaus:

  • 80 gr roux 2 delen boter, 3 delen bloem
  • 1 liter melk
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • ¼ liter room

Instructies

  • Snijd de wortelen in balkjes, ook ze in water en kruid met zout, suiker en een laurierblaadje.
  • Giet ze na de kooktijd goed af, draai ze door een roerzeef, zet ze terug op het vuur en laat al roerend al het overtollige vocht uitdampen.
  • Kluts de eieren bij elkaar, voeg ze er al roerend aan toe en meng goed.
  • Kruid met peper en eventueel zout.
  • Doe het mengsel in een ingeboterde vorm en zet die in een warmwaterbad in de oven.
  • Laat het toekomstige worteltjesbrood in ± 30 minuten zachtjes gaar bakken.
  • Haal het brood uit de vorm,stort het op een schotel en giet er de béchamelsaus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt het worteltjesbrood nog bestrooien met gemalen kaas en onder de grill eventjes laten korsten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch