Worteltjesbrood uit Mol
Ingrediënten
Voor het gerecht:
- 1 kg wortelen
- 3 eieren
- 1 brood
- 100 gr boter
Instructies
- Snijd de wortelen in balkjes, ook ze in water en kruid met zout, suiker en een laurierblaadje.
- Giet ze na de kooktijd goed af, draai ze door een roerzeef, zet ze terug op het vuur en laat al roerend al het overtollige vocht uitdampen.
- Kluts de eieren bij elkaar, voeg ze er al roerend aan toe en meng goed.
- Kruid met peper en eventueel zout.
- Doe het mengsel in een ingeboterde vorm en zet die in een warmwaterbad in de oven.
- Laat het toekomstige worteltjesbrood in ± 30 minuten zachtjes gaar bakken.
- Haal het brood uit de vorm,stort het op een schotel en giet er de béchamelsaus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt het worteltjesbrood nog bestrooien met gemalen kaas en onder de grill eventjes laten korsten.