Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zandwafels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gr
boter
▢
250
gr
suiker
▢
250
gr
bloem
▢
5
eieren
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
citroenschil
geraspt
▢
⅛
liter
melk
▢
poedersuiker
en/of gesmolten boter
Instructies
Roer de boter met een gedeelte van de suiker tot room.
Voeg er de bloem aan toe en maak er een glad deeg van.
Klop de eieren met de resterende suiker tot een witte massa op.
Roer ze met een houten lepel langzaam onder het gladde deeg.
Verdun het deeg, als het te dik is, met melk.
Bak het deeg 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de calorische waarde van het wafelijzer.
Bestrooi de wafels vervolgens met poedersuiker en/of overgiet ze met gesmolten boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
België