Mirepoix (dit alles wel in dobbelsteentjes snijden)
100gramui
50gramwortel
50gramselderij
Instructies
Voeg voor wild 10 gr geplette jeneverbessen en korianderkorrels toe.
Meng de olie met de wijn en de eventueel in de olie gesauteerde mirepoix (de kruiden en specerijen geven dan betere smaakstoffen aan de marinade af).
Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium) en giet de marinade erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gekookte marinade
Hetzelfde recept als boven maar pocheer de marinade ± 1 uur (laat tegen het kookpunt trekken).
Laat de marinade afkoelen voordat u haar over het vlees giet.
Laat kleine stukken vlees in ongekookte marinade 24 uur marineren.
Als u gekookte marinade gebruikt, kunt u dit proces verkorten tot 5-6 uur.
Dan zijn er ook nog korte marinades voor vis- en vleesbereidingen voor op de Grill.
Dit zijn zogenaamde 'olie marinades'; ze voorkomen het uitdrogen van vlees of vis en het verbranden van de kruiden.