Amerikaanse marinade

Marinade voor vlees en wild
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Mirepoix (dit alles wel in dobbelsteentjes snijden)

  • 100 gram ui
  • 50 gram wortel
  • 50 gram selderij

Instructies

  • Voeg voor wild 10 gr geplette jeneverbessen en korianderkorrels toe.
  • Meng de olie met de wijn en de eventueel in de olie gesauteerde mirepoix (de kruiden en specerijen geven dan betere smaakstoffen aan de marinade af).
  • Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium) en giet de marinade erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gekookte marinade

Hetzelfde recept als boven maar pocheer de marinade ± 1 uur (laat tegen het kookpunt trekken).
Laat de marinade afkoelen voordat u haar over het vlees giet.
Laat kleine stukken vlees in ongekookte marinade 24 uur marineren.
Als u gekookte marinade gebruikt, kunt u dit proces verkorten tot 5-6 uur.
Dan zijn er ook nog korte marinades voor vis- en vleesbereidingen voor op de Grill.
Dit zijn zogenaamde 'olie marinades'; ze voorkomen het uitdrogen van vlees of vis en het verbranden van de kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Marinade
Land van herkomst America