Snijd de ui, wortel en selderij in dobbelsteentjes.
Meng de marinade:
Meng de olie met de wijn in een kom.
Voeg de mirepoix, knoflook, rozemarijn, tijm, laurierblaadje, kruidnagel, peper en zout toe.
Optioneel voor wild: Voeg de geplette jeneverbessen en korianderkorrels toe.
Marineren van het vlees:
Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak.
Giet de marinade over het vlees, zorg dat het vlees volledig bedekt is.
Laat kleine stukken vlees in ongekookte marinade 24 uur marineren.
Kookoptie:
Gekookte Marinade:
Meng dezelfde ingrediënten als hierboven.
Breng de marinade in een steelpan tegen het kookpunt en pocheer gedurende ongeveer 1 uur.
Laat de marinade volledig afkoelen voordat u deze over het vlees giet.
Met gekookte marinade kunt u het marineren verkorten tot 5-6 uur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Korte Marinades voor Grill:
Gebruik olie marinades voor vis- en vleesbereidingen op de grill om uitdroging en verbranding van kruiden te voorkomen.
Wijnadvies:
Gebruik dezelfde wijn in de marinade als die u bij het gerecht serveert. Voor een rode marinade, kies bijvoorbeeld een Zinfandel of Merlot, en voor een witte marinade, een Chardonnay of Sauvignon Blanc.