Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quinoasushi met avocado
Porties:
30
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
rode quinoa
▢
60
ml
sojamelk
ongezoet
▢
100
ml
zonnebloemolie
▢
1
eetlepel(s)
witte wijnazijn
▢
1
theelepel
dijonmosterd
▢
1
theelepel
wasabi
▢
½
theelepel
zout
▢
½
komkommer
▢
2
avocado
▢
5
norivellen
▢
100
gram
wortel zoetzuur
Instructies
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat afkoelen.
Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker.
Mix in 30 sec. tot wasabi mayonaise.
Meng door de afgekoelde quinoa.
Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen.
Snijd de avocado’s overlangs doormidden.
Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Snijd in de lengte in repen.
Wikkel het bamboematje in vershoudfolie.
Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ½ cm dik over.
Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij.
Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel.
Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op.
Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken.
Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Sushi
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch