Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Reefilet met Kruidenlaagje
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukentouw
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
2
sjalotten
fijngehakt
▢
100
g
champignons
heel fijn gesneden
▢
1
eetlepel
madeira
▢
30
g
verse kruiden
peterselie, dragon, koriander, dille, marjoraan, fijngehakt
▢
2
eetlepels
droog broodkruim
▢
Zout
peper
▢
150
g
ontbijtspek
in plakjes
▢
600
g
reerugfilet
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
dl
rode wijn
▢
3
dl
kalfsfond
pot à 500 ml
▢
1
eetlepel
rode bessengelei
▢
1
dl
slagroom
Instructies
In 30 g boter de sjalotjes 5 minuten bakken.
Voeg champignons toe en bak nog eens 5 minuten tot het vocht verdampt is.
Voeg madeira, kruiden, broodkruim, zout en peper toe.
Laat afkoelen.
Leg de plakjes ontbijtspek, iets overlappend, naast elkaar.
Verspreid het kruidenmengsel erover en leg de reerugfilet erop.
Rol het vlees in het ontbijtspek en leg het ingepakt vlees 30 minuten in de koelkast.
Bind het vlees met keukentouw op als een rollade.
Snijd de rollade in 8 plakken.
Verhit de olie en voeg de rest van de boter toe.
Bak de plakken vlees in 4 minuten goudbruin, halverwege keren.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Schenk het overtollige vet uit de pan, voeg rode wijn en fond toe, en kook in tot de helft.
Voeg bessengelei en room toe, laat inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met zout en peper.
Zeef de saus.
Serveer 2 plakken vlees per persoon met de saus.
Garneer met takjes kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Feestdagen etc
Koningsdag