Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Reekoteletjes met Rode Wijnsaus en Basilicum
Malse reekoteletjes met een rijke rode wijnsaus en verse basilicum, geserveerd met melkknolletjes, oesterzwammen en prei.
Porties:
3
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Zeef
Ingrediënten
▢
1
bosje
basilicum
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
1
gehakt sjalotje
▢
1
kg
afsnijdsel of botten
▢
1
takje
tijm
▢
2
dunne
prei
▢
250
gram
melkknolletjes
▢
250
gram
oesterzwammen
▢
3
kruidnagels
▢
3
reekoteletjes
▢
500
gram
bouquet van wortelen
prei, uien en knolselderij
▢
6
jeneverbessen
▢
½
fles rode wijn
voor de saus
▢
1
glas
rode wijn
voor de koteletjes
▢
1
peperkoek
▢
Olie
Instructies
Saus:
Bak de afsnijdsels in olie aan, laat ze licht kleuren.
Voeg het bouquet toe, dan de kruiden en tomatenpuree.
Blus met rode wijn, voeg de peperkoek toe en zet onder koud water.
Breng aan de kook en laat ± 3 uur trekken (4 uur bij gebruik van botten).
Zeef de fond en laat indampen.
Reekoteletjes:
Maak de melkknolletjes schoon en kook ze gaar.
Snijd de oesterzwammen in stukken en de prei in ringen.
Fruit de sjalot in een pan met wat olie, voeg de oesterzwammen toe en bak ze bruin.
Voeg de prei toe en bak kort mee.
Blus af met een glas rode wijn en laat inkoken.
Bak de reekoteletjes in een hete pan met olie aan beide zijden bruin.
Leg de koteletjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C in ± 10 minuten rosé.
Verwarm de rode wijnsaus.
Verdeel de melkknolletjes, oesterzwammen en prei over de borden.
Leg de reekoteletjes erop en giet de rode wijnsaus erover.
Garneer met verse basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree of geroosterde aardappelen.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst