Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Regenboog Groentequiche
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
1 taartvorm van Ø 24 cm
Bakpapier
Koekenpan
Oven
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg
300 g
▢
3
wortels
geraspt en in dunne plakjes gesneden
▢
1
courgette
in dunne plakjes gesneden
▢
1
tomaat
in dunne plakjes gesneden
▢
1
aardappel
geschild en in dunne plakjes gesneden
▢
250
g
slagroom
▢
3
eieren
▢
1
eetlepel
verse peterselie
fijngehakt
▢
Zout
▢
Een snufje
nootmuskaat
geraspt
▢
1
eetlepel
boter voor het invetten van de vorm
▢
Gemalen peper
Instructies
erwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
Gebruik het overhangende deeg om de rand te versterken.
Leg 3-4 plakjes wortel en courgette afwisselend naast elkaar in de vorm, van buiten naar binnen.
Steek vervolgens aardappel- en tomatenplakjes afwisselend ertussen.
Meng de eieren met de slagroom en de peterselie.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet dit mengsel over de groenten.
Bak de quiche in het onderste gedeelte van de oven gedurende ongeveer 55 minuten, of tot hij goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze quiche is ook heerlijk met plakjes pastinaak of aubergine als alternatief voor de groenten.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch