1grotegele biet of andere knolgroentein dunne plakjes
1grotegestreepte biet of andere knolgroentein dunne plakjes
1peer
1courgette
½kleinerodekool
1grotewatermeloenradijs of andere knolgroentein dunne plakjes
flinke handvol gladde peterseliegrof gehakt
pitten van 1 granaatappel
200gwalnoten of pistachenotengehakt
Ras-el-hanout-dressing
3eetlepel(s)walnoten- of pistacheolie
sap van 1 citroen
1-2tldadelpureeof andere zoetstof
1½tlras-el-hanout
1kleinerode chilipepergrof gehakt
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de dressing in de keukenmachine of met de hand.
Als je de olie er tijdens het kloppen langzaam bij druppelt, bindt de dressing en wordt hij dikker.
Breng op smaak met zout en peper, dek af en zet tot gebruik in de koelkast ( hij blijft in een afgesloten bakje een week goed).
Maak voor de salade alle groenten en fruit schoon.
Snijd alles fijn met een schaaf of een scherp mes. Doe in een grote kom.
Voeg de peterselie toe, giet de dressing erover en meng goed.
Doe de salade over op een grote schaal, bestrooi met de granaatappelpitten en walnoten of pistachenoten en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gekleurde bietjes koop je bij de beter gesorteerde groenteboer of op de markt.
Watermeloenradijs is een stuk groter dan gewone radijs.
Je kunt ‘m vervangen door een aantal kleine.