Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rempah 1
gefrituurde gekruiden gehakt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Koekenpan
vergiet
Koelkast
keukenpapier
schuimspaan
Frituurpan
Ingrediënten
▢
100
gram
kokos
geraspte
▢
400
gram
rundergehakt
▢
1
ui
▢
3
tenen
knoflook
▢
3
kemirienoten
▢
1
plakje
laoswortel
▢
½
blokjes
trassi
van 1 cm
▢
1
eetlepel(s)
ketoembarkorrels
▢
1
mespunt
djinten
▢
2
eieren
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
1
theelepel
zout
▢
frituurolie
of vet
Instructies
De kokos in een kom doen, 1 dl kokend water erover schenken en 5 min. laten weken.
In een keukenmachine de ui, knoflook, laos, kemirie en trassi fijnmalen.
De ketoembar korrels in een droge koekenpan 2 min. roosteren en fijnmalen.
Bij de kokos het gehakt, uimengsel, ketoembar, djinten, eieren, suiker en zout toevoegen en goed door elkaar mengen.
Hiervan 8 balletjes draaien en van de rest driehoekjes vormen.
Tot het gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Vergiet bekleden met keukenpapier.
Vet of olie verhitten tot 175°c.
Balletjes en driehoekjes met 6 tegelijk in 5 min. goudbruin bakken.
Met een schuimspaan inde vergiet scheppen en uit laten lekken.
Op een rechaud warm houden.
Balletjes eventueel rond de rijst rangschikken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië