Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rempejek Katjang
rempejek met pinda's
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
santen
▢
2
tenen
knoflook
uitgeperst
▢
½
theelepel
ketoembar
▢
1
mespunt
djinten
▢
½
theelepel
koenjit
▢
1
mespunt
djahé
▢
75
gram
rijstebloem
▢
25
gram
maïzena
▢
100
pinda’s
ongezouten
▢
1
dl
olie
▢
zout
Instructies
Los de santen op in 1 dl kokend water.
Laat dit afkoelen.
Voeg knoflook, ketoembar, koenjit, djahé en een beetje zout toe aan de santen.
Doe de rijstebloem en maïzena in een kom, meng ze door elkaar en voeg dan het santenmengsel toe.
Blijf roeren tot een niet al te dik beslag is verkregen.
Voeg eventueel wat koud water toe.
Schep dan de pinda's erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan.
Schep met een sauslepel 3 bergjes in de hete olie.
Het beslag zal enigszins uitlopen.
Niet meer dan 3 koekjes tegelijk bakken.
Bak ze aan beide zijden goudbruin en knapperig.
Uit laten lekken en afkoelen.
Bewaar de rempejek in een goed gesloten weckpot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Koek
Land van herkomst
Indonesië