Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rendang Vlees met Conimex Boemboe
Bereid de lekkerste Indonesische magere runderlapjes met Conimex Boemboe Rendang Vlees. Serveer met witte rijst voor nasi putih of kleefrijst voor katupek en lamang.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Total time
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
Conimex Wok Olie
▢
300
ml
water
▢
500
gram
magere runderlappen
in reepjes
▢
95
gram
Conimex Boemboe Rendang Vlees
▢
100
gram
taugé
optioneel
▢
2
rode pepers
optioneel
▢
35
gram
santen
optioneel
▢
Conimex Sambal
optioneel
Instructies
Verhit de Conimex Wok Olie in een wok en bak het rundvlees bruin.
Voeg de Conimex Boemboe Rendang Vlees en water toe.
Breng al roerend aan de kook en doe het deksel op de pan.
Laat 50 minuten sudderen op laag vuur.
Haal het deksel van de pan en laat 10 minuten inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Notities / Tips / Wijnadvies
erveertip:
Serveer met witte rijst (nasi putih) of kleefrijst (katupek en lamang).
Zet Conimex Sambal op tafel voor de liefhebbers.
Variaties:
Voeg santen en rode pepers toe voor een rijkere smaak.
Voeg taugé toe vlak voor het serveren.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees
Land van herkomst
Azië
/
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden