Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rhône Asperges met Zwitserse Kaas
Een heerlijke ovenschotel met asperges en gesmolten Zwitserse kaas, geïnspireerd door de Rhône-vallei.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
pan
Oven
Ingrediënten
▢
1
kg
asperges
▢
25
gram
boter
▢
100
gram
geraspte kaas
Zwitserse kaas, niet te pittig
▢
Zout
▢
Peper
Instructies
Was de asperges en snijd de harde onderkanten eraf.
Zet de asperges rechtop in een hoge pan en kook ze 15 minuten in water met zout of tot ze gaar zijn.
Laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van ± 2 1/2 cm.
Beboter een ovenschaal en leg er een laag asperges in.
Bestrooi met zout, peper, geraspte kaas en klontjes boter en herhaal dit.
De bovenste laag moet uit kaas bestaan.
Bespikkel met klontjes boter en zet het gerecht in een voorverwarmde oven (190°C) tot de kaas bubbelt en lichtbruin wordt.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het bakken.
Lekker met een frisse salade.
Wijnadvies:
Fendant (Zwitserse witte wijn): Een frisse en fruitige witte wijn die goed past bij de asperges en kaas.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Zwitserland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen