Zet de Römertopf (schaal en deksel) 15 minuten in koud water.
Snipper de ui grof en snijd de prei in ringen van ongeveer 0,5 cm.
Spoel de prei schoon onder koud water.
Pers de citroen uit.
Boor de klokhuizen uit de appels en snijd de schil rondom licht in.
Meng in een kopje de rozijnen, bakgember, cognac, citroensap en suiker.
Vul de appels met dit mengsel.
Haal de Römertopf uit het water en droog deze af.
Verdeel de ui en prei over de bodem van de schaal.
Wrijf de ribkarbonades in met peper en mosterd en leg ze op het ui-preimengsel.
Plaats de gevulde appels op de karbonades.
Los het bouillonpoeder op in 1 dl heet water en giet dit in de Römertopf.
Sluit de schaal met het deksel en zet deze in een koude oven.
Zet de oven op 225°C en laat het gerecht 60 minuten garen.
Verwijder het deksel en laat de ribkarbonades nog 10 minuten bruin kleuren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree of gekruide gebakken aardappeltjes en een frisse groene salade.Wijnadvies:Combineer met een licht fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Chenin Blanc.