Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijke Bonenpot met Rookworst en Rucola
Een smaakvolle bonenpot met sappige rookworst, rucola en een kruidige tomatensaus. Perfect als hartig comfortfood voor elk moment!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
rookworst
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
400
ml
tomatenblokjes
▢
1
eetlepel
basterdsuiker
▢
2
eetlepels
worcestersaus
▢
1
theelepel
mosterd
▢
760
gram
Spaanse reuzenbonen
2 pakjes, uitgelekt
▢
75
gram
rucola
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de knoflook en pers deze uit boven een pan met olijfolie.
Voeg de tomatenblokjes, basterdsuiker, worcestersaus en mosterd toe.
Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Laat de bonen uitlekken en spoel ze af onder stromend water.
Voeg de bonen toe aan het tomatenmengsel en roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Was de rucola en snijd deze grof.
Schep de rucola vlak voor serveren door het bonenmengsel.
Snijd de rookworst in schuine plakken en leg deze bovenop de bonenschotel.
Serveer de bonenpot direct op een mooie schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een krachtige Australische rode wijn zoals Beresford Shiraz Cabernet past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
460
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland