Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijke Bospaddenstoelensoep met Tijm
Geniet van de diepe, aardse smaken van deze rijke bospaddenstoelensoep, perfect voor een elegant voorgerecht.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
grote pan
snijplank
mes
knoflookpers
Ingrediënten
▢
8
dl
vleesbouillon
van 1 kruidentablet
▢
1
eetlepel
tijm
▢
50
g
cantharellen
▢
50
g
shii-take
▢
50
g
oesterzwammen
▢
50
g
champignons
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel
balsamico-azijn
Instructies
Verwarm de bouillon in een grote pan.
Boen de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en pers de knoflook boven de pan uit.
Bak de paddenstoelen 4 minuten in de olie en blus af met de balsamico-azijn.
Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de bouillon en laat de soep nog 6 minuten zachtjes garen.
Serveer de soep warm, eventueel gegarneerd met wat verse tijmblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Noir past uitstekend bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Soep
/
Voorgerechten
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
Feestdagen etc
Kerst