Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijkgevulde Beenhamsoep
Een hartverwarmende en smaakvolle soep met beenham en vermicelli, perfect voor koude dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
messen
soeppan
Ingrediënten
▢
1
beenhammetje van 500 g
▢
½
bosje
peterselie
▢
1
ui
▢
2
strengen vermicelli
▢
Zout naar smaak
▢
Peper uit de molen naar smaak
▢
2
liter
water
Instructies
Snijd de beenham in schijfjes en voeg deze toe aan 2 liter kokend water in een soeppan.
Laat de beenham ongeveer 2 uur trekken op een laag vuur.
Haal de beenham uit de pan en snijd in kleine stukjes.
Voeg de stukjes weer toe aan de bouillon.
Hak de ui fijn en voeg deze toe aan de bouillon.
Voeg na 1 uur de fijngehakte peterselie toe.
Kook de vermicelli de laatste 10 minuten mee in de soep.
Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze rijke soep past een glas droge witte wijn, zoals een Pinot Blanc of een lichte Chardonnay, perfect.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter