Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risolle 2
flensje gevuld met kip
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
kom
Steelpan
Ingrediënten
▢
150
gram
bloem
▢
4
eieren
▢
4
dl
melk
▢
40
gram
boter
of margarine
▢
1
kleine
ui
▢
1
kleine
prei
▢
400
gram
kipfilet
▢
1
stukje
gemberwortel
van 1 cm
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
theelepel
koenjit
▢
2
tenen
knoflook
▢
10
eetlepel(s)
paneermeel
▢
zout
▢
frituurolie
vet
Instructies
De bloem met een snufje zout in een kom doen en de 2 eieren erboven breken.
Helft van de melk erdoor roeren.
Al roerende de rest van de melk toevoegen en blijven roeren tot een glad beslag.
In een steelpan de boter smelten en door het beslag roeren.
Kleine koekenpan heet laten worden en 1 eetlepel beslag erin schenken en over de pan bodem laten uitvloeien.
Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is.
Keren en andere kant snel goudbruin bakken.
Zo nog 11 flensjes bakken.
Ui fijn snipperen en prei in dunne ringen snijden en goed wassen.
Kipfilet in stukjes snijden, zo ook met de geschilde gemberwortel.
Olie verhitten en kip 5 min. rondom zachtjes bakken.
Dan ui, prei, gember en koenjit toevoegen en knoflook erboven uitpersen.
Door elkaar scheppen en 10 min. zachtjes bakken.
Op smaak brengen met wat zout. 2 eieren splitsen.
Midden op het flensje 1/12 deel van het mengsel scheppen en flensje tot een pakketje vouwen.
Naden vastplakken met eiwit. In een diep bordde eierdooiers loskloppen en ineen ander diep bord de paneermeel strooien.
Flensjes eerst door de dooier halen en vervolgens door de paneermeel wentelen.
Paneermeel goed aandrukken.
In frituurolie/vet van 175°C de flensjes met 3 tot 4 tegelijk goudbruin frituren.
Uit laten lekken in een vergiet met keukenpapier
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Pannenkoeken
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Indonesië