Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode bonen met geitenkaas en paprika
Een smaakvol en eenvoudig bijgerecht met rode bonen, geitenkaas en paprika. Snel te bereiden en heerlijk als vegetarische optie!
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
vergiet
Ingrediënten
▢
1
blik
rode bonen
ca. 350 g
▢
2
el
wokolie of arachideolie
▢
1
teentje
knoflook
gehakt
▢
1
rode paprika
in repen
▢
1
gele paprika
in repen
▢
2
bosuitjes
in stukjes van 2 cm
▢
½
el
verse tijm of ½ tl gedroogde tijm
▢
1
mespuntje
paprikapoeder
▢
Zout en versgemalen peper
▢
100
g
zachte geitenkaas
in blokjes of verkruimeld
Instructies
Giet de bonen af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een wok.
Fruit de knoflook kort en roerbak de paprika 4 minuten.
Voeg de bosui, tijm en bonen toe en bak nog 2 minuten.
Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Serveer met verkruimelde geitenkaas erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Vervang de rode bonen door bruine bonen of kapucijners voor variatie.
Wijnadvies:
Lekker met een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hapjes
/
Noten
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch