Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode bonensmurrie
Snel te maken Eet de 'Rode bonensmurrie' lekker met vissticks!
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
pan
houten lepel
Ingrediënten
▢
1
rode paprika
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
bakje
magere spekreepjes
van duoverpakking
▢
1
pot
witte bonen in tomatensaus
360 g
▢
4
eetlepel(s)
geraspte jonge kaas
Instructies
Was de paprika's en snij ze van boven naar beneden in tweeën.
Haal de witte draden met de pitjes (dat zijn de zaadlijsten) eruit.
Snij de paprika in reepjes en daarna in stukjes.
Verwarm de olie in een pan op laag vuur.
Doe de spekjes erbij, zet het vuur halfhoog en bak ze lekker knapperig in ongeveer 2 minuten.
Doe de paprikastukjes erbij en bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten mee.
Roer er regelmatig in met een houten lepel.
Doe de bonen in tomatensaus erbij en roer alles nog 1 minuut goed door elkaar.
Schep de bonen half op de frieten en strooi een lepel geraspte kaas over elk bord.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees