Snijd het varkensvlees in lange repen van ongeveer 20 x 4 cm.
Leg het vlees in een schaal en voeg voldoende Moksie Metie toe zodat het vlees ondergedompeld is.
Laat het vlees 2 tot 3 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik een combimagnetron.
Bak het vlees in de oven of combimagnetron tot het gaar en licht gekarameliseerd is.
Snijd het gebakken vlees in dunne reepjes.
Meng 8 eetlepels Moksie Metie met 4 eetlepels water en 2 eetlepels olie.
Breng dit mengsel al roerend aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken tot een jus.
Voeg eventueel verse peper naar smaak toe.
Schenk de jus over het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Heerlijk met Kotomisi Rijst, Tjauw-Min, Nasi Goreng of spaghetti en een portie kouseband als groente.Wijnadvies:Serveer met een licht gekoelde Pinot Noir of een fruitige rosé voor een mooie balans met de zoetige marinade.