Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode kool met appel en rösti
Boodschappen 1-2007
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode kool
▢
150
ml
water
▢
kruidnagels
▢
boter
▢
suiker
naar smaak
▢
zout
naar smaak
▢
aardappels
▢
olie
Instructies
Verwijder de stronk van de kool en schaaf de bladeren of snij deze in smale repen.
Verhit de helft van de boter en fruit hierin de kool met de kruidnagels 5 minuten.
Voeg 150 ml heet water, suiker en zout naar smaak toe en breng alles aan de kook.
Kook zachtjes 25 minuten.
Schep de laatste 10 minuten de aardappelstukjes erdoor.
Voeg peper naar smaak toe.
Verwijder de kruidnagels.
Verhit intussen de rest van de olie en bak hierin de rösti al omscheppend krokant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met saucijsjes, speklapjes of gehaktballen.
Variatietip:
vervang heet water door appelsap
neem in plaats van suiker honing
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch