Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode Kool met Appeltjes en Kruidige Touch
Een heerlijk bijgerecht met rode kool en een zoetzure smaak, perfect voor de herfst.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
scherp mes
Ingrediënten
▢
1
kg
rode kool
fijngesneden
▢
Zout
▢
Suiker
▢
2-3
kruidnagelen
▢
2
zure appels
grof geraspt
▢
Klontje
boter
▢
Azijn
▢
Aardappelmeel
Instructies
Voorbereiding:
Snijd de rode kool fijn en rasp de appels.
Bereiding:
Breng de rode kool met een beetje water, 1 theelepel zout, suiker en kruidnagelen aan de kook.
Laat de kool 30 minuten koken totdat deze gaar is.
Voeg na 15 minuten de geraspte appels toe en kook deze mee.
Roer een klontje boter door de gare kool en voeg naar smaak een scheutje azijn toe.
Bind het kooknat indien nodig met aardappelmeel voor een mooie textuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge rode wijn zoals een Pinot Noir past perfect bij de zoete en zure smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
18
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst