ook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin.
Schep ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Voeg nog een eetlepel olie toe aan dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rode kool 2-3 minuten tot deze begint te geuren.
Bak in een andere koekenpan in de resterende olie op middelhoog vuur de chipolata's in 2-3 minuten rondom bruin.
Schenk de rode wijn en de bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 minuten op laag vuur garen.
Schep de chipolata's uit de pan en breng de rodewijnjus op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Stamp de aardappels met de warme melk en de honing tot een romige puree.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Schep met grove slagen eerst de rode kool en dan de appelblokjes door de puree.
Serveer de stamppot met de chipolata's en de rodewijnjus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer de stamppot met wat verse peterselie voor een kleurrijk accent. Serveer er eventueel nog wat extra groenten bij, zoals gestoomde broccoli of een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais, vormt een goede combinatie met dit gerecht.