Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode Koolsalade met Dadels en Pistachenoten
Een frisse en knapperige rode koolsalade met zoete dadels en knapperige pistachenoten, perfect als bijgerecht of lichte lunch.
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote mengkom
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
½
rode kool
zeer fijn gesneden
▢
½
rode ui
zeer fijn gesneden
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
perssinaasappelen
geperst
▢
2
el
frambozenazijn
▢
4
el
olijfolie
▢
100
gram
dadels
fijn gesneden
▢
100
gram
ongezouten pistachenoten
fijn gehakt
Instructies
Doe de fijn gesneden rode kool, rode ui, geperste knoflook, dadels en pistachenoten in een grote mengkom.
Giet het sap van de perssinaasappelen, de frambozenazijn en de olijfolie over de salade.
Hussel alles goed door elkaar totdat de ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld en de kool goed is bedekt met de dressing.
Serveer direct of laat de salade even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse rosé past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Lunch
/
Noten
/
Salade
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick