Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
Bak de rode kool in 25 g boter al omscheppend 5 minuten beetgaar.
Prik de braadworsten in en bak ze in 25 g boter in een pan in 5 minuten rondom bruin.
Voeg 1 dl water, de azijn, suiker, laurier en kruidnagel toe en stoof de worsten 20 minuten op laag vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de appelmoes tot een smeuïge puree.
Schep de rode kool door de stamppot en breng op smaak met peper, zout en kruidnagelpoeder.
Neem de worstjes uit het stoofvocht en snijd ze in plakken.
Verwijder het laurierblad en de kruidnagel uit de jus.
Schep de worst door het stoofvocht en serveer dit als jus bij de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met een schepje extra appelmoes of een handje geroosterde walnoten voor extra crunch.Wijnadvies:Een kruidige rode wijn zoals een Merlot of een Beaujolais past goed bij de hartige smaak van de stamppot en de jus.