Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Rode linzensoep
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
2
theelepels
gemberwortel
geraspte
▢
2
teentjes
knoflook
geperste
▢
1
groene peper
fijngesneden
▢
250-300
gram
rode linzen
▢
1.25
liter
kippebouillon
van tablet of groentebouillon
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
zout
▢
½
theelepel
garam masala
of kerriepoeder
▢
½
theelepel
gemberpoeder
gemalen
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
½
theelepel
komijn
gemalen
▢
1
theelepel
geel mosterdzaad
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui, gember, knoflook en groene peper hierin ± 5 minuten zachtjes.
Voeg de linzen en de bouillon toe en laat het mengsel op zacht vuur ± 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
Voeg het citroensap en zout toe.
Verwarm intussen 1 eetlepel olie op zacht vuur en verwarm de garam masala,
gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten tot de mosterdzaadjes gaan poffen.
Beweeg tijdens het verwarmen de pan steeds heen en weer.
Roer vlak voor het serveren het kruidenmengsel door de soep en breng de soep op smaak met zout en citroensap.
Vegetarisch
Als u deze soep met groentebouillon bereidt, is het een vegetarisch gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
India