Een verfijnd voorgerecht van geroosterde paprika's, gegrilde aubergine en rivierkreeftjes, strak gerold in een kleurrijke rouleau. Perfect voor een elegant diner.
Rooster de rode paprika's gedurende 10-15 minuten in de oven, tot ze licht zwarte plekjes krijgen en enigszins stevig zijn.
Laat ze afkoelen, verwijder het velletje, halveer ze en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de aubergine in plakken van 3-4 millimeter dik.
Meng 2/3 olijfolie met 1/3 sojasaus en bestrijk hiermee de plakjes aubergine aan beide zijden.
Grill de aubergineplakken in de oven gedurende 8 minuten tot ze goudbruin zijn.
Leg een stuk plastic folie op een sushi rolmatje en begin met het opmaken van de rouleau: leg eerst de geroosterde paprika’s neer, gevolgd door de gegrilde aubergine, de gekonfijte tomaten en tot slot de gepelde rivierkreeftjes en kappertjes.
Verdeel de ingrediënten gelijkmatig en rol de rouleau strak op met behulp van het sushi matje.
Zet de rol vast met plastic folie en laat deze minimaal 40 minuten rusten in de koelkast.
Snijd met een scherp mes plakken van ongeveer 2,5 cm van de rouleau.
Garneer elke plak met een diepgevroren rivierkreeftje en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.