Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode sla met appel en zure room
Frisse rode sla met zoetzure appel en een romige dressing van zure room.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Ingrediënten
▢
1
appel
zachtzuur
▢
Bloemkoolroosjes
rauw
▢
Citroensap
▢
Honing
dun
▢
Olie
▢
Rode sla
▢
Zure room
▢
Azijn
Instructies
Verdeel de rode sla in blaadjes, verwijder de nerf, was en droog de blaadjes.
Schil de appel en snijd in stukjes.
Roer een saus van zure room, citroensap en honing.
Schep de appel door de saus.
Maak de sla aan met de saus.
Marineer de bloemkoolroosjes in olie en azijn.
Garneer de salade met de bloemkoolroosjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Het sausje is ook heerlijk met ijsbergsla.
Wijnadvies:
Een fruitige, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Salade
/
Voorgerechten
/
Zuivel
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch