Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode Uien Focaccia met Ansjovis en Olijven
Een heerlijk hartig brood met gekarameliseerde rode uien, ansjovis en olijven. Perfect als bijgerecht of voor een smakelijke lunch.
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
deegroller
kwastje
Ingrediënten
▢
500
gr
rode uien
in ringen
▢
55
gr
boter
▢
Gedroogde
kruiden naar smaak: tijm
rozemarijn, salie, oregano
▢
Zout en peper
▢
1
blikje
ansjovis
▢
2
dl
melk
▢
1
pak
witbroodmix
500 gr
▢
1
ei
losgeklopt
▢
100
gr
gepelde pistachenoten
▢
15
zwarte olijven
ontpit
Instructies
Smelt 30 gr boter in een pan.
Bak de uien met kruiden, zout en peper gedurende 45 minuten zachtjes tot ze gekarameliseerd zijn.
Snijd de ansjovis in dunne reepjes en laat ze weken in de melk.
Bereid het deeg volgens de instructies op het pak witbroodmix, met 3 dl handwarm water en de rest van de boter.
Laat het deeg 15 minuten rijzen.
Hak de pistachenoten grof en kneed ze door het deeg.
Laat het deeg nogmaals 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg dun uit in een pizzavorm of op een bakplaat.
Bedek het deeg met de gebakken uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei.
Bak het brood in de oven gedurende 30 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Sauvignon Blanc
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Broodjes
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Picknick