Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekool met Frisse Appels
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
24
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Pan met deksel
Ingrediënten
▢
½
rode kool
ongeveer 600g
▢
1
sjalot
▢
4
kruidnagels
▢
2
friszure appels
bijv. goudrenet, in stukjes
▢
1
plak
ontbijtkoek
in blokjes
▢
1
eetlepel
rietsuiker
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk.
Snijd vervolgens elk kwart langs de snijkanten in lange, smalle reepjes of schaaf ze dun.
Was de reepjes kool.
Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.
Doe de koolreepjes samen met de sjalot en een ½ theelepel zout in een pan.
Voeg een bodempje water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar worden.
Voeg na 10 minuten de stukjes appel en de blokjes ontbijtkoek toe en laat deze mee verwarmen.
Verwijder de sjalot met kruidnagels wanneer de rodekool gaar is.
Breng de groente op smaak met rietsuiker, zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rodekool met frisse appels combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
0.5
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
/
Zout arm