Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekoolsalade met abrikozen
Porties:
2
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
2
gedroogde abrikozen
▢
2
theelepels
grove mosterd
▢
1
theelepel
kruizemunt
▢
200
gram
rodekool
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
bieslook
fijngeknipte
Instructies
Pers de sinaasappel uit.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Breng de abrikozen met het sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en de kruizemunt aan de kook.
Laat de abrikozen in het vocht afkoelen.
Snijd de rodekool in flinterdunne reepjes, doe die in een vergiet en schenk er kokend water over.
Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
Doe de rodekool in een schaal.
Klop 1 theelepel mosterd en de olie door het sinaasappelsausje met de abrikozen en schep dit door de kool.
Strooi er tenslotte de bieslook over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade