Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekoolsalade met citrusfruit, salami en vijgen
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
rodekool
500 gr
▢
2
sinaasappels
▢
1
witte grapefruit
▢
3
gedroogde
vijgen
▢
1
teentje
knoflook
▢
3
bosuitjes
▢
250
gram
salami
in middeldikke plakken
▢
2½
eetlepel
rode wijnazijn
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
peper
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
zout
Instructies
Maak de kool schoon en schaaf hem in heel dunne reepjes.
Doe de kool in een vergiet en schenk er kokend water over.
Laat de kool goed uitlekken en afkoelen.
Schil intussen de sinaasappels en de grapefruit dik en snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
Vang het sap op en halveer de partjes.
Snijd de vijgen in stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Snijd de salami in reepjes.
Klop een dressing van de azijn, de olie, het opgevangen sap en wat peper en zout en schep er de knoflook en de bosui door.
Schep de rodekool, het citrusfruit, de vijgen, de salami en de dressing in een slakom door elkaar en garneer met de kappertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Salade
/
Varkensvlees
/
Vlees