Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekoolsalade met Roquefort en Croutons
Een kleurrijke en smaakvolle rodekoolsalade met roquefort, knapperige croutons en uitgebakken bacon.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Keukenmachine
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
kropje
sla
▢
1
sneetje
witbrood
▢
1
teen
knoflook
▢
1
eetlepel
azijn
▢
15
gram
boter
▢
100
gram
roquefort
▢
2
eetlepels
wijnazijn
▢
200
gram
bacon
▢
4
gram
mosterd
▢
½
rode kool
▢
1
dl
olie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snijd de rodekool fijn met een keukenmachine.
Breng de wijnazijn aan de kook en roer door de rodekool.
Snijd de bacon in blokjes en bak uit.
Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het vet.
Maak een vinaigrette van mosterd, azijn, olie en spekvet.
Breng op smaak met zout en peper.
Smeer het brood in met knoflook en boter, snijd in blokjes.
Leg op een bakplaat en bak 5 minuten op 220°C.
Leg slablaadjes op een bord.
Meng rodekool, bacon en vinaigrette.
Leg een hoopje van het mengsel op het bord en strooi croutons erover.
Verkruimel de roquefort erover en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals Beaujolais
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden