Roedjak Manis is een heerlijk zoet-pittig Indonesisch bijgerecht met een mix van verse vruchten en een smaakvolle saus op basis van sambal en goela djawa. Perfect om een zomerse maaltijd een pittige twist te geven!
Meng de sambal, Javaanse suiker, zout en tamarinde tot een gladde pasta.
Voeg de ketjap manis en het water toe en meng goed.
Schil en snijd de komkommer, appels en ananas in grove schijfjes.
Meng de gesneden vruchten en de kruisbessen in een grote kom.
Giet de saus over de vruchten en meng alles goed door elkaar.
Serveer als bijgerecht bij een Indonesische maaltijd of als fris zomers tussendoortje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de combinatie van vruchten en groenten met zoet-pittige saus als bijgerecht.Wijnadvies:Roedjak Manis combineert goed met een lichte, halfzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat. De fruitige en zoete tonen van de wijn vormen een mooie balans met de pittige smaken van het gerecht.