Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roerbakschotel van peultjes en tofu
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
tofu
▢
400
g
peultjes
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode peper
▢
1
stukje
gemberwortel
3 cm
▢
200
g
oesterzwammen
▢
3
eetlepels
arachideolie
of zonnebloemolie
▢
½
dl
sojasaus
Instructies
Snijd de tofu in blokjes van 2 cm.
Haal de peultjes af.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
Snijd de peper zonder zaadjes in stukjes.
Rasp de geschilde gemberwortel.
Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in reepjes.
Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan.
Bak hierin de tofublokjes rondom lichtbruin.
Schep ze uit de pan.
Voeg de rest van de olie toe, fruit hierin de knoflook, peper en gemberwortel 1 minuut.
Schep de oesterzwammen en peultjes en 1 eetlepel water erbij en roerbak 3 minuten.
Voeg de tofu en de sojasaus toe en verwarm al omscheppend 2 minuten.
De peultjes moeten beetgaar blijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
/
Vleesvervangers
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch