Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roerei met grote garnalen
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Wok
Ingrediënten
▢
½
zak
tijgergarnalen
rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
▢
4
el
zonnebloemolie
▢
125
g
sugar snaps
schoongemaakt
▢
125
g
tauge
▢
6
eieren
▢
½
el
sesamolie
flesje 250 ml
▢
3
bosuitjes
zakje 3 stuks, in kleine stukjes
Instructies
Dep de garnalen droog met keukenpapier.
Verhit in een wok de helft van de olie.
Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
Bak de taugé ca. 2 min. mee.
Schep de sugar snaps en de tauge op een bord.
Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
Veeg de wok met keukenpapier schoon.
Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe.
Verhit in de wok de rest van de olie.
Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
16
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
China