Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
Stuks
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken garnalen met mango
Porties:
4
Stuks
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Wok
Ingrediënten
▢
500
g
tijgergarnalen
rauw gepeld (diepvries), ontdooid
▢
1
eiwit
▢
2
eetlepels
sesamolie
▢
vierseizoenenpeper
versgemalen
▢
1
mango
▢
100
ml
arachideolie
▢
3
cm
verse gemberwortel
geraspt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
eetlepels
droge sherry
▢
½
zakje
verse bieslook
a 20 g, in stukjes van 1 cm
▢
2
eetlepels
verse koriander blaadjes
Instructies
Garnalen droogdeppen met keukenpapier.
In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan.
Met dunschiller mango schillen.
Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden.
In wok arachideolie verhitten.
Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden.
Met schuimspaan garnalen op bord scheppen.
Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt).
In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren.
Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.
Voedingswaarden
Calories:
295
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Roerbakken / Wokken
/
Zeevruchten
Land van herkomst
China