Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken kibbeling met broccoli en rode ui
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
250
gram
kibbelingen
▢
200
gram
broccoliroosjes
▢
1
rode ui
▢
3
bosuitjes
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
stukje
gember van 1 cm
▢
4
el.
olijfolie
▢
1
el.
sherry
▢
3
el.
sojasaus
▢
2
el.
verse koriander
Instructies
Verdeel de broccoliroosje eventueel in kleine roosjes.
Pel de ui en snijd deze in dunne partjes.
Snijd de bosuitjesin stukken van ca. 3 cm.
Pel de knoflook en schil de gember en hak ze fijn.
Verhit 2 el. olie in een wok en schep de kibbelingen erdoor.
Verwarm de kibbelingen al omscheppend ca 2-3 min. op hoog vuur.
Schep de kibbelingen in een schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
Schenk weer 2 el. olie in de wok.
Fruit de knoflook en gember tot ze gaan geuren.
Schep dan de broccoli, rode ui en bosui erdoor en roerbak ca 4 min. op hoog vuur
Schep de sherry en sojasaus erdoor en verwarm de groente nog ca. 2-3 min.
Schep de kibbelingen en koriander erdoor en verwamr het gerecht nog ca. 1 min. door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Vis
Land van herkomst
Nederland