Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken mihoen met tofu en prei
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
250
g
mihoen
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
2
bakken
roerbaktofu pittig gekruid
a 180 g
▢
4
cm
verse gemberwortel
fijngehakt
▢
150
g
shii-takes
in dunne plakjes
▢
1
prei
in dunne ringen
▢
125
g
tauge
▢
2
eetlepels
lichte sojasaus
▢
1
eetlepel
droge sherry
▢
½
zakje
verse koriander
a 15 g, fijngehakt
▢
1
eetlepel
sesamolie
Instructies
Mihoen in stukken breken en in kom doen.
Overgieten met kokend water en 15 seconden laten wellen.
In vergiet afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
In wok olie verhitten en tofu ca. 5 minuten roerbakken.
Knoflook, gember en shii-takes toevoegen en 2 minuten meebakken.
Mihoen, prei, tauge, sojasaus en sherry erdoor scheppen en alles al omscheppend nog 5 minuten bakken.
Koriander erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Overdoen in een schaal en besprenkelen met sesamolie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Mie
/
Roerbakken / Wokken
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch