Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken rode kool met witlof
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
▢
1
struikje
witlof
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
250
gram
rode kool
panklare
▢
½
theelepel
gemberpoeder
▢
2
theelepel
majoraan
▢
1
dl
appelsap
▢
zout
▢
peper
Instructies
Hak het sjalotje heel fijn.
Maak het struikje witlof schoon en snijd het in reepjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui, de rode kool en het gemberpoeder al omscheppend ± 3 minuten.
Schep het witlof erdoor en bak de reepjes ± 1 minuut mee.
Voeg de majoraan en het appelsap toe en verwarm het geheel al omscheppend tot de rode kool beetgaar is en het vocht is verdampt.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch