Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken Spitskool met Ei en Trassie
Een eenvoudig en smaakvol gerecht met roergebakken spitskool, knoflook en ei. Perfect als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd of als lichte lunch.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
spitskool
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
gesneden
▢
1
ui
gesneden
▢
1
stukje
trassie
garnalenpasta
▢
1
tl
sambal oelek of rode lombok
naar smaak
▢
Klein
scheutje water
▢
3
eieren
geklutst
▢
1
tuinkruidenbouillonblokje
Instructies
Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de gesneden knoflook en ui licht aan totdat ze geurig en zacht zijn.
Voeg het stukje trassie en de sambal oelek of rode lombok toe en bak mee tot de smaken goed zijn vermengd.
Voeg een klein scheutje water toe en voeg de fijngesneden spitskool toe.
Roer de spitskool door de kruiden en laat het halfgaar worden.
Giet de geklutste eieren erbij en blijf roeren tot de eieren gestold zijn en goed gemengd met de spitskool.
Verkruimel het tuinkruidenbouillonblokje over het geheel en roer goed door.
Proef en pas de smaak zo nodig aan met extra zout of kruiden.
Serveer warm als bijgerecht of lichte lunch.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht kan goed gecombineerd worden met een lichte, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een mild bier.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Groenten
Land van herkomst
Indonesië