Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken tofu met paprika en broccoli
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
300
g
broccoliroosjes
▢
1
rode peper
▢
3
el
olie
▢
325
g
tofu naturel
in blokjes
▢
1
teen
knoflook
gesnipperd
▢
2
rode paprika's
in reepjes
▢
1
el
droge sherry
▢
2
el
lichte sojasaus
▢
150
ml
groentebouillon
van tablet
▢
1
el
sesamolie
▢
½
el
maizena
▢
¼
zakje
verse bieslook
a 20 g, fijngesneden
Instructies
In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken.
In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken.
Peper halveren en zaadjes eruit schrapen.
In wok olie verhitten tot hij walmt.
Tofu met peper mooi bruinbakken.
Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken.
Peper weggooien.
Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt).
In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken.
Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen.
Maizena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen.
Nog even verwarmen tot saus gaat binden.
Tofu erdoor scheppen en verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Garneren met bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met mie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch